2 Şubat 2024 Cuma BAŞKANLIK

SGK Heyeti Azerbaycan’ı Ziyaret Etti


SGK Heyeti Azerbaycan’ı Ziyaret Etti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün ve beraberindeki heyet, 29-30 Ocak tarihlerinde Azerbaycan Cumhuriyeti İcbari Tıbbi Sigorta Kurumunu (İTSDA) ziyaret etti.

SGK heyetini, İTSDA Başkanı Zaur Aliyev ve TABİP İcra Direktörü Vüqar Qurbanov ile Onkoloji Merkezi Genel Direktörü Cemil Aliyev kabul etti.

SGK Başkan Yardımcısı Ertüzün ziyaretteki konuşmasında 2021 yılında imzalanan Mutabakat Zaptı Ortak Çalışma Planı kapsamında dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ı ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK olarak her zaman Azerbaycan’ın yanında olacağız. Çok kapsamlı bir genel sağlık sigortası sistemine sahip olan Türkiye, özelikle Kovid-19 pandemisi döneminde sunduğu hizmet ve uygulamalarıyla tüm dünya örnek oldu. Bu konuda elde ettiğimiz tecrübelerimizi ve bilgilerimizi kardeş ülkemiz Azerbaycan ile her zaman paylaşmaya hazırız” dedi.

İTSDA Başkanı Aliyev ise SGK heyetini ülkelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yaklaşık 6-7 senedir kurumlarımız arasında yakın ilişkiler bulunmaktadır. İlişkilerimizin daha da yakın hale geleceğine inanıyorum. Zorunlu sağlık sigortası alanında Türkiye’nin tecrübesinden istifade etmek ve uzun süre birlikte çalışmak isteriz” şeklinde konuştu.

İTSDA, Tıbbi Bölge Birimleri Yönetim Birliği (TABİP) ve Milli Onkoloji Merkezine yapılan ziyarette de onkolojik tedavi hizmetleri ve geri ödeme kapsamına alınması konusunda bilgi paylaşıldı. Sağlık hizmeti sunucuları ile sözleşmeler ve sağlık hizmetlerinin temini, kanser tedavilerinde geri ödeme, ilaçların geri ödenmesi ve kanser ilaçlarında geri ödeme süreci konularında sunumlar yapıldı.

Heyet ayrıca İTSDA’ya bağlı tıbbi hizmetin ana maliyetinin hesaplanması, stratejik gelişim ve ekonomik analiz, tıbbi hizmetler ve ilaç birimlerinden uzmanlar ile bir araya geldi.

Başkan Yardımcısı Ertüzün, Azerbaycan programının devamında da Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı makamında ziyaretti.


Resim Galeri


Video Galeri