12 Haziran 2024 Çarşamba BAŞKANLIK
A
a

SGK ile Azerbaycan Heyeti Arasında Protokol İmzalandı


SGK ile Azerbaycan Heyeti Arasında Protokol İmzalandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Azerbaycan Cumhuriyeti İcbari Tıbbi Sigorta Kurumu (İTSDA) arasında Mutabakat Zaptı imzalandı.

Mutabakat Zaptı, SGK Başkanı Dr. Raci Kaya ve Azerbaycan İcbari Tıbbi Sigorta Kurumu Başkanı Zaur Aliyev tarafından imzalandı.

Başkan Kaya toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, “2021 yılında imzalanan sosyal güvenlik alanındaki mutabakat zaptı iki ülke arasındaki iş birliğinin önemli bir kilometre taşıdır.  Söz konusu mutabakat ile dost ve kardeş Azerbaycan’da zorunlu sağlık sigortası uygulaması konusunda iş birliğinin geliştirilmesi bu konuda iki ülke deneyimlerinin paylaşılmasıyla birlikte ilişkilerimizin güçlendirilmesi ve pekiştirilmesi hedeflenmiştir.” dedi.

Kaya, bu iş birliğinin daha da ileriye taşınması ve somut adımlarla zenginleştirilmesi amacıyla düzenlenen bu ziyaretin kendileri için büyük önem taşıdığı ifade ederek “Bir millet iki devlet şiarıyla ifade edilen Türkiye ve Azerbaycan tarihsel kültürel ve sosyal açıdan derin köklere sahiptir. Bu bağlamda sosyal güvenlik alanındaki iş birliğimiz iki ülke halkının refahına katkı sağlamakla kalmayacak aynı zamanda kardeşlik bağlarını daha da güçlendirecektir. Bu vesileyle sosyal güvenlik sistemlerimizin geliştirilmesi, deneyim paylaşımı, iyi uygulama örneklerinin aktarılması ve ortak projelerin hayata geçilmesi konularında yapacağımız görüşmelerinin verimli geçeceğine inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Azerbaycan Heyeti Başkanı Aliyev ise konuşmasında, “Kardeş ve dost iki ülke olarak sosyal güvenlik alanında ilk örnek aldığımız ülke Türkiye’dir. Tecrübelerinizden yararlanmak bizim açımızdan memnuniyet verici, İş birliği protokolü ile birlikte sizin uygulamalarınızı kendi ülkemizde uyguladık. Azerbaycan’ın sağlık sigortası Türkiye’den daha yeni olsa da kısa zamanda sizin de desteğinizle daha iyi yerlere gelecektir. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bütün ekibine destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

SGK Başkanlık Binası Neşet Ertaş Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Eren Usul, Strateji Geliştirme Başkanı Onur Öztürk, Azerbaycan Heyeti adına İTSDA Başkanı Zaur Aliyev, Tıbbi Bölge Birimlerini Yönetim Birliği Başkanı Vügar Gurbanov ve Başkan Yardımcısı Anar İsrafilov katıldı.

Fotoğraf Galerisi
Belgeler