17 Mayıs 2024 Cuma BAŞKANLIK
A
a

Slovenya Heyetinden SGK’ya Ziyaret


Slovenya Heyetinden SGK’ya Ziyaret

Slovenya heyeti, Türkiye ile Slovenya arasında sosyal güvenlik anlaşması yapılmasına yönelik görüşmelerde bulunmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Adnan Ertem tarafından karşılanan heyetle SGK Başkanlık Binası Neşet Ertaş Toplantı salonunda görüşmeler gerçekleştirildi.

Bakan yardımcısı Ertem başkanlığında gerçekleşen görüşmelere SGK Başkanı Dr. Raci Kaya, Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün, bakanlık yetkilileri ve birim amirler katıldı.

Slovenya Çalışma, Aile, Sosyal İşler ve Fırsat Eşitliği Bakan Yardımcısı İgor Feketija ve beraberindeki heyete ülkemizde uygulanmakta olan Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Genel Sağlık Sigortası Sistemiyle ilgili sunumlar yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Ertem, ülkemizin sosyal güvenlik anlaşmalarının uygulanması konusunda 60 yıllık tecrübeye sahip olduğunu vurguladı.

Slovenya heyeti başkanı Feketija ise konuşmasında, Sosyal Güvenlik Kurumuna ev sahipliği için teşekkür ederken iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinden duyacağı memnuniyeti dile getirdi.

5 gün süren görüşmelerde sonunda İki ülke arasındaki sosyal güvenlik sözleşmesinin prensipleri üzerinde anlaşmaya varan taraflar toplantı sonunda görüşülen hususları tutanak altına aldı.

Fotoğraf Galerisi
Belgeler