24 Mayıs 2024 Cuma BAŞKANLIK
A
a

Türkiye – Avusturya İrtibat Kurumları Toplantısı Ankara’da Yapıldı


Türkiye – Avusturya İrtibat Kurumları Toplantısı Ankara’da Yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Avusturya Sosyal Sigorta Kurumları Birliği arasındaki irtibat görüşmeleri 22-24 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleşti.

SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erkan Özkan Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Küçükevcilioğlu, Daire Başkanı Ramazan Elma, Avusturya Sosyal Sigorta Kurumları Birliği Daire Başkanı Peter Wieninger ve beraberindeki heyet katıldı.

 Başkan Yardımcısı Ertüzün toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, Avusturya ile yürürlükte olan sosyal güvenlik sözleşmesinin 55 yıldır başarıyla yürütüldüğünü ve sözleşmenin ülkeler arasında artan ekonomik, ticari ve sosyal ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.

Ertüzün, “9 yıllık aradan sonra böyle bir toplantının yapılması her iki ülke açısından son derece önemli. Toplantılarda belirlemiş olan gündem maddeleri üzerinde ayrıntılı müzakereler gerçekleşti. Büyük bir kısmının mutabakatla sonuçlanmasından son derece memnuniyet verici.  Heyetler bu toplantılarda büyük emek sarf etti. Özverili ve uyumlu çalışmalarından dolayı heyet üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Heyet Başkanı Wieninger ise konuşmasında, sosyal güvenlik sözleşmesinin uygulanmasında Türkiye ve Avusturya arasındaki yakın iş birliğinden memnun olduklarını belirterek Sözleşmede yaşanan problemlere çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilen irtibat kurumları görüşmelerinin başarıyla tamamlandığını belirtti.

Toplantının sonunda iki ülke arasındaki sosyal güvenlik anlaşmasının bazı maddeleri ile ilgili mutabakat protokolü imzalandı.

Fotoğraf Galerisi
Belgeler